Det Norske Studentersamfunds 21e Grisefest

Arrangementsinformasjon
Default file 1493641624

Det er lett å la seg forundre over hvordan et halvgodt påfunn under en fest i 1859 kunne bli utgangspunktet for den desidert mest kuriøse, men også en av de viktigste akademiske tradisjonene i Norge. Med over 150 år på labbene, har Hans Majestet Grisen satt et sterkt preg på Det Norske Studentersamfund og norsk studentkultur.

Hvert fjerde år arrangeres Grisefest til heder og ære til både Hans Majestet og andre som har gjort seg bemerket for Studentersamfundet og akademia. I 2017 er det igjen duket for en helaften med pomp, prakt og moro.

Grisefesten er todelt. Først en åpen seremoni kl 16.00, der ordenspromosjonen vil finne sted. Dette er en seremoni hvor medlemmer og/eller venner av Studentersamfundet som har utmerket seg spesielt, blir beæret av Hans Majestet Grisen og slått til ridder, kommandør eller storkorsinnehaver av ordenen «Den Gyldne Gris». Seremonien vil finne sted i Gamle Festsal til Universitetet i Oslo (Domus Media i universitetets urbygning ved Studenterlunden) og er åpen og gratis for alle interesserte. Det er dog begrenset med plasser.

Deretter fortsetter Grisefesten med tre-retters middag for påmeldte på Grisens slott, Chateau Neuf, som har huset flere gallaer og grisefester ved tidligere anledninger. Efter måltidet bys det opp til dans. Åpent med førdrink fra kl 18.00 og til bords kl 19.00. På invitasjonslisten står studenter, ordensinnehavere, gamle pamper, storfolk, kulturpersoner og alle andre som ønsker å delta. Etter en trivelig festaften vil kvelden utarte seg til en hyggelig efterfest rundt midnatt.

Alle spørsmål eller bemerkninger De skulle ha kan sendes til grisefestkomitéen på galla@neuf.no.

Ønsker De å stille som frivillig finnes søknadsskjema på Grisefestens egen nettside.

Les om galla på viteboka og se bilder fra tidligere gallaer hos Fotoklubben

Mer om Hans Majestet den Gyldne Gris og de tre ordene tilknyttet Det Norske Studentersamfund her.

Restriksjoner

Aldersgrense er 20 år om en ikke er studerende ved en institusjon for høyere utdanning.
Kleskode er studentergalla, altså det fineste man har og ønsker å stille med. Dekorér Dem gjerne med dekorasjoner og utmerkelser!

Hans Majestet Grisen takker Universitetet i Oslo for å låne oss Gamle Festsal vederlagsfritt for utførelsen av seremonien i forbindelse med ordenspromosjon.